Een mantelzorger ondersteunen? Dat doen we samen!

Zeker 1 op de 4 werknemers combineert een betaalde baan met mantelzorg. Weet u wie van uw medewerkers zorgt voor een hulpbehoevende partner, ouder of andere naaste?

Het combineren van mantelzorgtaken met een baan kan als een zware belasting worden ervaren. Bovendien komen er vaak een hoop regeltaken op het bord van de mantelzorger. De kans dat medewerkers hierdoor op den duur uitgeblust raken is groot, met ziekte en lang uitval als gevolg.

Hulp en ondersteuning

Om te zorgen dat mantelzorgers ook op de lange termijn hun zorgtaken kunnen combineren met hun baan, is het belangrijk om te laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Als werkgever kunt u ze naar mij doorverwijzen voor de juiste hulp en ondersteuning.

Als mantelzorgmakelaar is het mijn taak om mantelzorgers te ondersteunen bij de regeltaken en hem of haar te helpen de juiste balans te vinden tussen werk, mantelzorg en privé. Dat kan bijvoorbeeld door te kijken naar de mogelijkheden die er zijn om tijdelijk flexibel te werken. En ook door te ondersteunen bij het aanvragen van extra hulp en ondersteuning.

Benieuwd hoe mantelzorgvriendelijk uw bedrijf is? Ook dat kan ik voor u in kaart brengen.

Onze krachten bundelen? Graag! 

Aandacht voor uw mantelzorgende medewerkers loont